Idrottsskador

Att utföra en idrott för med sig en m'ngd positiva effekter för dig och din kropp. Förutom att du får röra på dig och bygga upp en stark och pigg kropp får du här chansen att träffa andra som har samma intressen som du själv. Dock finns det alltid risker när du idrottar och då vanligast i form utav att du skulle skada dig. Idag finns det många idrottare som har fått lägga sina karriärer på hyllan på grund utav att kroppen har sagt ifrån. Att just detta skulle ske för den som är en vanlig motionär är inte så troligt, men risken finns alltid där.

Fysiska sporter medför högre risk
Hur vanligt det är att få skador utav sin idrott hänger dessutom ihop med hur pass fysisk sporten är. För dig som löpare är chansen för skada stor i form av att du skulle kunna slita ut din kropp på egen hand, medans det i många lagsporter är större risk att man råkar skada varandra under idrottsutförandet. Inom ishockey är det till exempel tillåtet att vara ganska fysisk mot sina motståndare, vilket gör att det inte är ovanligt med ordentliga skador inom sporten. Dessutom kan man slå sig ganska så ordentligt om man till exempel faller på den hårda isen eller åker in i en motspelare.

Olika regler inom samma sport
Dock skiljer sig reglerna inom hockeyns värld mellan de olika ligor som finns. Här i Sverige är det till exempel inte tillåtet att slåss på plan, medans man är betydligt mer tillåtande mot detta i NHL. Om en spelare i Svenska Hockeyligan (läs mer om ligan på Shl.club) skulle börja slåss med en motspelare så bryts bråket väldigt fort av domarna på plan. I den amerikanska ligan låter man istället spelarna gå loss på varandra tills någon utav dem ligger på isen. Vilka regler som egentligen är de bästa för spelets skull är ständigt en het diskussion, men när hockey-VM till exempel spelas så görs detta efter riktlinjer som mer liknar de som finns här hemma.