När du är sjuk

Att vara sjuk är aldrig roligt, men när det väl händer så får man se till att göra det bästa av situationen. Det finns en mängd olika saker som kan få tiden att gå lite snabbare och som kan påskynda din tillfrisknad. Vi har här sammanställt några tips på saker som kanske kan underlätta den gången som du blir sjuk.

Bädda ner dig
När man är sjuk så är den bästa kuren att vila och återhämta sig. Bädda därför ner dig i sängen för en dag med lugn och ro. Vill du inte ligga inne i sovrummet kan du istället placera dig i soffan i vardagsrummet. Har du där en bäddsoffa så kan du vika ut denna för ytterligare bekvämlighet.

Ladda upp med det viktigaste
När du väl har bäddat ner dig kan det vara skönt att ha de viktigaste sakerna lättillgängliga. Ladda därför upp med någonting att dricka, äta och underhålla dig med så att du inte behöver gå upp varenda gång du behöver något av detta. Även huvudvärkstabletter eller halstabletter kan vara bra tillhands, såväl som din mobiltelefon och annat som känns viktigt för dig.

Bläddra i tidningar
Att ladda upp med en bunt tidningar när du är sjuk kan vara ett bra tidsfördriv. Jämt emot böcker så är tidningar i många fall mer lättsamma, samt att du inte behöver fokusera lika mycket som när du ska hänga med i handlingen i en bok. Dessutom kan en bra tidning ge dig inspiration till roliga saker du kan göra när du börjar piggna till.

Titta på film
Medan man ligger och tar det lugnt kan det vara skönt att titta på någon bra film. Då det är menat att du ska ta det lugnt och vila så är det bästa att välja en film som du har sett tidigare. På så sätt gör det ingenting om du skulle blunda till en liten stund och då missa en del av filmen.

Ät vad du vill
När man är sjuk är det inre alltid så enkelt att äta då aptiten brukar befinna sig på noll. Tillåt dig själv därför att äta precis det som du är sugen på för stunden. Vill du äta glass istället för mat – så gör det! Det viktiga är att du får i dig någon slags näring. Glass är dessutom väldigt gott att äta när man har ont i halsen.